Безробітних українців залучатимуть до громадських робіт: Шмигаль зробив заяву

Тепер безробітних в Україні залучатимуть до громадських робіт. Ідеться про розбір завалів, будівництво захисних споруд, сільгоспроботи. До речі, за це громадяни матимуть змогу отримувати мінімальну зарплату. Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів сьогодні, 21 червня. Він додав, що місцева влада визначатиме, що саме потрібно буде робити у конкретному регіоні, передають Патріоти України.

"Уряд сьогодні затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, залучатимуться до суспільно корисних робіт. Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні або сільськогосподарські роботи", – сказав прем'єр.

Що важливо, держава платитиме мінімальну зарплату українцям, долученим до суспільно корисних робіт. "Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави і відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу держава не має для цього ресурсів. Усі повинні або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту", – пояснив Шмигаль.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...