"Безумовно, у Росії є план": Ветеран Служби зовнішньої розвідки оцінив, чи зможе ворог піти у великий наступ влітку

У найближчі кілька місяців російські окупаційні війська не зможуть наростити потенціал для здійснення нового широкомасштабного наступу. Таку думку в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив ветеран Служби зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан, передають Патріоти України.

"Війна є війна, зрозуміло, що кожна сторона планує те, чого вона хоче досягнути. Були очікувані наступальні дії ворога у зимово-весняний період, це теж прогнозувалося, тому вживалися відповідні заходи. Питання у тому, наскільки вони були ефективними, але про ефективність треба говорити у контексті того, наскільки ми отримували те, що нам було потрібно і як швидко реагували на це наші партнери. Безумовно, у Росії є план щодо наступу, але питання полягає в іншому – наскільки РФ спроможна реалізувати ці плани?" – додав він.

За його словами, поки що в російського диктатора Володимира Путіна немає великих можливостей для розгортання широкомасштабного наступу у весняно-літній чи літньо-осінній періоди.

"І навряд чи протягом 3-4 місяців він буде здатний їх підготувати. Той окупаційний контингент, понад 400 тис., який перебуває в Україні, у переважній більшості хоч і діє, але відчуваються проблеми як з бронетехнікою, так і з бойовим та морально-психологічним станом окупаційних сил", – констатував ветеран СЗР.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...