"Безвісти зник у результаті катастрофи": У РФ знайшли "зручне рішення" щодо строковиків із потопленого крейсера "Москва"

Батькам строковиків з потопленого російського ракетного крейсера "Москва" пропонують підписати заяви, що їхні сини "померли у результаті катастрофи". Про це "Нова газета. Європа" повідомляє з посиланням на матерів двох солдатів, передають Патріоти України.

Зокрема, мова йде про матір строковика Мухаммеда Муртазаєва, що проходив службу на крейсері.

"Нам повідомили, що мій син входить до списку безвісти зниклих військовослужбовців. При цьому у письмовому вигляді ця інформація не надавалася. Ми також зверталися до військового комісаріату Республіки Крим і 29 квітня отримали відповідь: "Сповіщаю вас з сумом про те, що ваш син... Муртазаєв Мухаммед Серверович, який проходив військову службу за призовом, пропав безвісти у результаті катастрофи у відкритому морі на ракетному крейсері "Москва" 13 квітня 2022 року", – розповіла жінка.

За її словами, на зустрічі з командуванням родичам сказали, що крейсер знаходився в нейтральних водах і не був учасником бойових дій. Мати іншого загиблого строковика розповіла журналістам, що під час спроб зрозуміти, чи вважається її син загиблим або зниклим безвісти, їй також приходили повідомлення з військкомату, в яких було сказано: "З сумом сповіщаємо, що ваш син безвісти пропав в результаті катастрофи".

"Запрошують цю заяву підписати та кажуть, що є свідки, які бачили, як син перебував на крейсері в той день, але куди він зник, ніхто не бачив. У мене у самої цього немає на руках, я навіть за ним не пішла і сказала, що нічого підписувати не буду. А мені дзвонять і кажуть, що "вже три сім'ї підписали заяву, теж приходьте напишіть, щоб відразу в суд, щоб довго не затягували". Мене навіть не запитали, чи готова я таку заяву підписати, що я добровільно визнаю свого сина загиблим...навіть не загиблим. Там написано "померлим в результаті катастрофи" і не прописано, що він учасник цієї операції", – розповіла вона.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...