Бєня спотикань: Мендель нагрубила відомому шведському економісту та дипломату через свою статтю про Зеленського та олігархів. Опонент зажадав вибачень

Суперечка виникла навколо твердження прес-секретарки президента, що Зеленський може кинути виклик будь-якому олігарху. Їй заперечили, що Коломойському він дозволяє робити безліч беззаконня.

Прес-секретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель посперечалася зі шведським економістом старшим науковим співробітником Atlantic Council Андерсом Аслундом у Twitter, зазначають Патріоти України.

Суперечка зав’язалася в коментарях до твіта Мендель з посиланням на свою статтю про те, що Зеленський може кинути виклик будь-якому олігарху. Аслунд запитав, чи дійсно мається на увазі будь-який олігарх, оскільки український лідер жодного разу критично не висловлювався на адресу Ігоря Коломойського.

Аслунд заявив, що Коломойський – головна проблема України і запитав у Мендель, чи може президент так сказати або він “все ще прив’язаний до нього”. Також економіст поставив питання про те, чому досі люди Коломойського перебувають у лавах депутатів.

Мендель відповіла, що Аслунд, очевидно, пише це під впливом “старих наративів дезінформації”, а також тому, що його “звільнили”. Йдеться про відхід Аслунда з наглядової ради “Укрзалізниці”. Він попросив уточнити, що прес-секретар має на увазі під поняттям “старих наративів дезінформації”.

“Я прочитав усі заяви Володимира Зеленського. Чи сказав він коли-небудь публічно хоч одне негативне слово про Коломойського? (Всі ми знаємо, який він (Коломойський) шахрай.) Ні. Будь ласка, надайте докази зворотного або відкличте свій неприйнятний твіт! Буду вдячний за відповідь або, бажано, за вибачення. Вперед!”- написав Аслунд.

Також до суперечки приєднався австрійський економіст і керівник ініціативної групи з євроінтеграції південних Балкан Гюнтер Фелінгер. Він вказав Мендель на те, що особисті образи не замінюють обговорень, заснованих на фактах.

“Будьте професійні і шанобливі, якими повинні бути представники президента”, – закликав він.

Пізніше Мендель написала, що Аслунд “бореться зі словами, а Україна віддає перевагу діям”.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...