Беня таки отримав собі наш національний дефолт? У Зеленського пірахували, скільки Рада розглядатиме 16 тисяч правок "антиколомойського закону"

Для розгляду "антиколомойського" закону, який містить понад 16 тисяч правок, народним депутатам знадобиться 66 днів. Про це в ефірі "Прямого" ведучій Світлані Орловській сказала народна депутатка фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, зазначають Патріоти України.

– Який ви бачите варіант виходу з ситуації? Пройти 16 тисяч правок – це коли буде? Осінню?

– 66 днів потрібно, вже підрахували експерти, щоб пройти 16 тисяч правок. Це неможливо.

– Який ви бачите вихід з цієї ситуації, щоб закон був ухвалений?

– Ми маємо поговорити з нашими колегами, що і відбувається, скажу відверто, у нас в чаті. Ми маємо поговорити з керівництвом фракції, з керівництвом партії і, напевно, з керівництвом держави. І наша позиція має бути цілковито консолідована: ми готові проголосувати за цей закон чи будемо бавитися в поправки, чи будемо один одного виснажувати якимись незрозумілими діями чи антидіями? Отже, тут має все-таки спрацювати – ми або готові, або ні.

Нагадаємо, стали відомі імена депутатів, які подали близько 16 335 правок до другого читання законопроєкту №2571-д, що регулює процедури банкрутства і націоналізації банків (так званий "антиколомойський" закон).

На першому місці - виключений із фракції Слуга народу Антон Поляков (понад 6000 правок), котрого відносять до групи впливу Ігоря Коломойського. За ним депутати, котрих від початку теперишнього скликання Ради віднесли до групи "Бєніних слуг": керівник депутатської групи "За майбутнє" Віктор Бондар (1911), Дмитро Чорний зі "Слуги народу" (1781), Ольга Василевська-Смаглюк (СН, 1689), Олег Дунда (СН, 1656), Сергій Демченко (СН, 1463), Олександр Дубінський (СН, 1199).

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...