Бенін бунт: Група нардепів Коломойського демонстративно проігнорувала Зеленського

У "Слузі народу" сподіваються на результативне голосування за рахунок голосів інших фракцій.

Група олігарха Ігоря Коломойського у "Слузі народу" проігнорувала засідання фракції за участю президента Володимира Зеленського. Про це із посиланням на депутатів політсили повідомляють "Букви", передають Патріоти України.

На позачерговому засіданні Верховної Ради у понеділок планують ухвалити закони про ринок землі й регулювання роботи банків ("антиколомойський" закон), а також секвестр бюджету. "Оскільки група Коломойського не прийшла, то і скандалу не було. Навіть Олександр Ткаченко не прийшов, не кажучи вже про Дубінського. Єдине питання про закон про регулювання діяльності банків поставив Сергій Швець", – розповів один із депутатів.

Співрозмовник припустив, що група дасть бій під час профільного комітету, який запланований на 9-у ранку понеділка та у сесійній залі. Загалом на фракції були майже 150 депутатів. На неї також не прийшли ті, кому треба було їхати з регіонів.

Більшість запитань стосувалося секвестру бюджету. У такому вигляді, як його подав Кабмін, він абсолютно не влаштовує депутатів. У "Слузі народу" сподіваються на результативне голосування за рахунок голосів інших фракцій.

Також президент просив проголосувати законопроєкт про дистанційне голосування або принаймні дистанційну роботу комітетів. Саме засідання парламенту скоріше за все відбудеться у сесійній залі. На засіданні також можуть розглянути кадрові питання щодо керівників Міністерства охорони здоров'я та Міністерства фінансів.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...