Бігли, як могли і хто вижив: Під час втечі з Харківщини окупанти кинули цінну техніку, - британська розвідка


Російські війська втекли з Харківщини в паніці, залишивши техніку. Про це йдеться в зведенні британської розвідки, опублікованому Міноборони Великобританії, передають Патріоти України.

Зазначається, що російські війська в основному відійшли з району на захід від річки Оскіл. Українські війська продовжують консолідувати свій контроль над щойно звільненими районами Харківської області.

"Відведення російських військ упродовж останнього тижня було різним. Деякі підрозділи відступили у відносно хорошому порядку та під контролем, тоді як інші втекли в очевидній паніці. Високовартісне обладнання, залишене російськими військами під час відступу, включало засоби, необхідні для забезпечення російського артилерійського стиля ведення війни. Серед них принаймні один контрбатарейний радар "Зоопарк" і принаймні одна артилерійська машина управління IV14", – йдеться в зведенні.

В британській розвідці акцентують, що це свідчить про те, що відступ деяких російських підрозділів був неорганізованим, в локальному командуванні та управлінні є збої.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...