Бій тривав 16 годин: У Росії повідомили про наслідки нічногї перестрілки з повстанцями в Інгушетії

У північнокавказькій республіці Інгушетія, яка входить до складу Російської Федерації, група із шести місцевих повстанців дала бій спецпідрозділу російської ФСБ. Увечері в суботу, 2 березня, російські силовики намагалися затримати бойовиків у квартирі багатоповерхівки в місті Карабулак. У відповідь вони відкрили вогонь. Як повідомляють місцеві Telegram-канали, бій тривав майже 16 годин, передають Патріоти України.

Бійці силових структур путінського режиму здійснювали безладний обстріл житлових будівель у кварталі бойового зіткнення, використовуючи стрілецьке та важке озброєння, включаючи гранатомети. В результаті під вогонь силовиків потрапляли навіть будинки, розташовані поблизу.

Російська влада запевнила, що мешканців довколишніх будинків евакуювали. Однак, в місцевих пабліках повідомили про госпіталізацію мирних мешканців з вогнепальними пораненнями.

Лише близько полудня неділі, 3 березня, стрілянина затихла. Російська влада повідомила про ліквідацію усіх шести бойовиків. Жоден з них не склав зброю і не здався. Про втрати серед силовиків не повідомляється.

У соцмережах повідомляють, що бій із спецпризначенцями ФСБ вела група Амірхана Гуражева, якій минулого року вдалося здійснити кілька успішних нападів на російських силовиків, зокрема на пост ДПС.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...