Бійка Бутусова і Шуфрича: Які саме вислови скандального нардепа спровокували сутичку

Український журналіст і головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов побився з народним депутатом від "Опозиційної платформи – За життя" Нестором Шуфричем. Інцидент стався у п'ятницю ввечері, 18 лютого, у прямому ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера". Відео бійки опублікував телеканал "Україна 24". В ефірі політики та громадські діячі обговорювали дії "воєнного кабінету" України в умовах російської агресії, повідомляють Патріоти України.

Протягом ефіру Шуфрич критикував п'ятого президента та лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка за те, що той нібито "вирішив повоювати" у 2014 році, коли "долар був по 9 гривень", а сторони вже "майже домовилися", і "загиблих стало 300".

Він також заявив, що Порошенко нібито "отримав 75 мільйонів доларів від Путіна за свою фабрику в Липецьку", тому його необхідно "витурити з "військового кабінету". Лідер "ЄС" пригрозив йому судом і заявив, що Шуфрич поширює брехню та кремлівські наративи.

"Дісталося" і прем'єр-міністру України у 2014–2016 роках Арсенію Яценюку, який зазначив, що якщо ЗСУ не відповідатимуть на дії ворога, то покажуть свою слабкість. "Коли за нього (Яценюка. – ред.) забрали Крим, то він боявся носа з кабінету висунути", – прокоментував його слова Шуфрич.

Такі словесні перепалки тривали весь ефір. Якоїсь миті Шуфрич навіть покинув студію, але коли повернувся, заявив, що удар повинен мати відповідь, але тільки тоді, коли це був реальний удар по реальних цілях із реальними наслідками.

За його словами, "ОБСЄ не раз підозрювала сторони у договірних обстрілах".

Після цього Бутусов почав стверджувати, що такого формулювання немає у звітах СММ ОБСЄ. Він також наголосив, що зараз не час пускати на ефіри людей, які поширюють пропаганду Кремля.

"Ви скликали програму "Військовий кабінет", тут людина сидить і бреше. Навіщо таке в ефірі говорити? Зараз іде війна: учора (17 лютого) було обстріляно 27 населених пунктів України, поранено 5 мирних жителів, люди отримали осколкові поранення, контузії, діти тікають із садка. Сьогодні (18 лютого) у нас 50 обстрілів, застосовується артилерія, обстрілюють 12 населених пунктів. Ми в цей момент, із назвою такою "Військовий кабінет", слухаємо таку дурницю від Шуфрича та Мураєва. Був би "військовий кабінет" – їх би до стінки вже поставили за це. Це ганьба! Під час війни зрадники у студії мають право взагалі подавати голос", – наголосив журналіст.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...