Бійня на Донбасі: Штаб ООС повідомив про запеклі бої та втрати обох сторін

Напередодні Дня Побєдобєсія російськи окупанти схотіли відзначитись перед Кремлем і отримали гідно по соплях.

За минулу добу збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє прес-центр ОС у Facebook, передають Патріоти України.

За даними штабу, противник обстріляв позиції ЗСУ із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, БПЛА, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Під час ворожих вогневих провокацій наші воїни проявили мужність і витримку. Підрозділи Об'єднаних сил рішуче відповіли на всі обстріли противника, змусивши ворога повернутися до дотримання режиму "тиші"", - йдеться в повідомленні.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник двічі вів вогонь по українських військовослужбовцях неподалік Мар'їнки - з мінометів 82-мм калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Старогнатівка противник застосував безпілотний літальний апарат, скинувши постріл ВОГ-17 над позиціями Об'єднаних сил, а потім обстріляв українських військовослужбовців з озброєння бойових машин піхоти.

По захисниках Широкиного ворог тричі вів вогонь із застосуванням 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а захисників Новоселівки Другої обстріляв з автоматичних станкових гранатометів.

Біля населеного пункту Авдіївка російські окупанти вдень застосували автоматичні станкові і ручні протитанкові гранатомети, а з настанням темряви - великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Неподалік Тарамчука, Пісків і Невельського противник вів вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожу активність", - зазначили в штабі.

Водночас у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу селища міського типу Новотошківське ворог чотири рази відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами озброєнь: "Загалом окупанти використали тут 19 артилерійських снарядів калібру 122 мм і 10 мін 120- і 82-мм калібру".

Також повідомляється, що околиці Оріхового ворог двічі обстріляв з мінометів калібру 82 мм, випустивши 30 мін, а також гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Захисників Кримського ворог двічі обстрілював з мінометів 120-мм і 82-мм калібру.

"Унаслідок ворожих обстрілів шість військовослужбовців Об'єднаних сил зазнали поранень. По опорних пунктах окупантів, з яких вівся вогонь, наші підрозділи відповіли зі штатного озброєння. Завдяки влучності українських військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил ворог був змушений припинити свої злочинні дії.

За даними розвідки, 7 травня українські військовослужбовці знищили 7 російських окупантів та ще 5 поранили. Крім цього наші воїни знищили військову вантажівку противника", - повідомили в пресцентрі ОС.

Від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник випустив 24 міни 120-мм калібру по позиціях ЗСУ біля Оріхового, а також застосовував станкові протитанкові гранатомети. У відповідь українські воїни оперативно застосували чергові вогневі засоби, в результаті чого ворожі провокації припинилися.

"За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою", - йдеться в повідомленні штабу ОС.

Ядерний статус не врятує: У Китаї прогнозують повну поразку Путіна в Україні та втрату всіх окупованих територій - The Economist

вівторок, 16 квітень 2024, 7:39

Професор Пекінського університету, директор Центру досліджень Росії та Центральної Азії при Фуданьському університеті Фен Юйцзюнь вважає, що Росія зазнає поразки у війні проти України. Його колонку було опубліковано на сайті The Economist. . На думк...

Україна - не Ізраїль, Росія - не Іран: У Байдена виправдовуються, чому США не збиває БПЛА та ракети російських загарбників

вівторок, 16 квітень 2024, 7:31

США не збиватимуть російські ракети та БПЛА, як це було під час атаки Ірану по Ізраїлю. Про це під час брифінгу у понеділок, 15 квітня, заявив координатор Білого дому у сфері нацбезпеки Джон Кірбі. "Це різні конфлікти. Різний повітряний простір. Різна ...