Бійтеся, скрепи: Система залпового вогню "Буревій" пройшла вогневі випробування (відео)

Нові далекобійні артилерійські системи ЗСУ мають не тільки розширювати дальність дії, але і розміщуватись на сучасних надійних мобільних платформах.

Новітня українська реактивна система залпового вогню «Буревій» пройшла випробування, повідомляють Патріоти України..

За інформацією, цю систему розглядають як заміну застарілим РСЗВ «Ураган», які перебувають на озброєнні Збройних сил України. У повідомленні зазначають, що Шепетівський ремонтний завод днями провів вогневі випробування нової РСЗВ на одному з військових полігонів.

Відомо, що нова реактивна система від Шепетівського ремонтного заводу оснащена цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі бою. Це дозволяє внести «Буревій» до єдиного розвідувально-ударного контуру, коли інформація від засобів розвідки, на кшталт БПЛА, у режимі онлайн передається на засоби ураження. Це мінімізує до лічених хвилин час від виявлення цілей до їх знищення.

Наголошується, що концепт створення «Буревій»:

  • максимальна цифровізація,
  • збільшення дальності стрільби, мобільності, комфорту та безпеки військових.

Направляючі та система наведення інтегровані на нове високопрохідне шасі, яке буде оснащено броньованою кабіною.

Нові далекобійні артилерійські системи ЗСУ мають не тільки розширювати дальність дії, але і розміщуватись на сучасних надійних мобільних платформах. Наразі велика частка таких систем все ще розміщена на застарілих радянських машинах.

У випадку проходження «Буревієм» всіх необхідних випробувань, буде розглянуто питання переходу ЗСУ на нові колісні платформи, які відповідають всім вимогам країн-членів НАТО, з подальшою локалізацією їх виробництва в Україні.

РСЗВ «Буревій» має калібр 220-мм та може використовувати всі наявні реактивні снаряди для «Урагану», а також нові, зі збільшеною з 35 до 65 км дальністю знищення цілей, які КБ «Південне» розробляє у рамках програми «Тайфун-2».

«Буревій» розміщено на високопрохідному шасі Т815-7Т3RC1 від чеської Tatra з колісною формулою 8х8. Воно ергономічне, має високий рівень прохідності і максимальну швидкість понад 100 км/год.

Джерело: Defense Express

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...