Бійці недоотримували свої порції: На Київщині продукти з військової частини продавали в магазини та ресторани

Речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян розповіла подробиці корупційної схеми у військовій частині на Київщині, де посадовці продавали продукти харчування, призначені для військових, у магазинах, ресторанах та на базарах. Про це вона розповіла в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Сап'ян зазначила, що вже є підозра і посадовцям військової частини, і так званому комерсанту, який був у змові з ними. Так, військовим повідомлено про підозру за статтями "заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем". А комерсанту – "заволодіння військовим майном шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем.

"Це досить суворі статті кримінального кодексу. Ми маємо розуміти, що в країні, яка воює, завжди є ті, хто хоче захищати державу, завжди будуть ті, хто хоче заробити на війні і думають, що не понесуть відповідальності", - зазначила речниця ДБР.

До складу злочинної групи входили військовослужбовці і представники бізнесу. Вони змовилися між собою і продавали частину продуктів у магазинах, на базарах і в ресторанах, економлячи на порціях для солдатів.

"Так наекономили, що мільйони гривень їм вдалося розподілити по своїх кишенях. Продукція на папері облікувувалась, а де-факто – бійці недоотримували свої порції. В цьому кримінальному провадженні триває розслідування", - резюмувала Тетяна Сап'ян.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...