Бійців Сил Спецоперацій ЗСУ оснастять новими бронежилетами

Бійці ССО Збройних сил України

Заступник Міністра оборони України Ігор Халімон повідомив присутнім представникам компаній ТМ "РА.ДА", ТОВ "КМ ДІСТІ", ТОВ "EccentriCITY Invest", ТОВ НВП "Темп-3000", ТОВ "Матеріалознавство", ТОВ "Velmet" та "Харківський завод засобів індивідуального захисту", що в оборонному відомстві розроблено проект вимог до бронежилета полегшеного типу, зазначають Патріоти України.

Цим виробом планують незабаром оснастити бійців українського ССО, тому Ігор Халімон закликав українських виробників звернути свою увагу на розроблення цього бронежилета.

Бійці Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом СБУ "Альфа" в шоломах "ТОР-Д"

Також виробникам було нагадано про пропозиції, зроблені на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодо комплектації захисного шолома одразу кількома чохлами захисних кольорів.

Бронежилети від "Темп-3000" "Корсар М3м" та "Корсар М3с"

Окремо, представникам українських компаній довели поточну ситуацію з технічними специфікаціями для оновлених засобів індивідуального захисту — модульного бронежилета, до якого вносять корективи у деяких пунктах, та балістичного шолома.

Один з варіантів спорядження від "Харківський завод засобів індивідуального захисту"

Останній планують випускати у двох видах – загальновійськовий варіант та спеціальний, за побажаннями командування ССО.

За інформацію Defense Express, на сьогодні у Збройних силах України майже 200 тис. бронежилетів потребують заміни або продовження ресурсу з огляду на вичерпання гарантійних термінів експлуатації.

Перейти на першоджерело


Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...