"Білі брати та сестри" Тимошенко вкинули фейк, що "Нафтогаз" підвищив на 50% ціну газу для населення", - Сергій Іванов

"Новий день приніс спеку та порцію відбірної маячні з майже забутого соціалістичного табору Юлії Володимирівни Тимошенко. Не шукаючи складних шляхів та не заморочуючись пошуком логічних інформприводів, білі брати та сестри вкинули фейк, що Нафтогаз підвищив на 50% ціну газу для населення", - пише телеведучий та блогер Сергій Іванов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Новина про те, що нова ціна на побутовий газ - 11,94 грн доволі швидко розлетілася, як і будь-яка трагічна сенсація, але правдою від цього не стала. Адже, якщо просто зайти на сайт “Нафтогазу” і зробити пару кліків, можна побачити, що побутові споживачі обслуговуються by default за фіксованим річним тарифом 7,96 грн за кубометр із ПДВ. Ціну зафіксовано на рік, змінам вона не підлягає. Перехід на інший тарифний план, зокрема “Місячний” можливий лише за ініціативи клієнта.
Чому в місячному тарифі ціна вища - це питання до кон’юнктури європейського ринку. Газ у ЄС постійно дорожчає. Плюс потрібно враховувати фактор Росії, яка штучно обмежує обсяги газу, аби підкреслити важливість «Північного потоку-2» для ЄС. Тобто річний тариф для побутових споживачів апріорі вигідніший. Наведу банальний приклад з іншої сфери: якщо купувати абонемент у басейн щомісяця, це вийде дорожче, ніж якщо придбати річний. Також “Нафтогаз” обіцяє розробити та запропонувати нові тарифні плани до початку опалювалювального сезону.
Давайте не панікувати та перевіряти інформацію, аби не бути жертвами тих, хто спить і марить про повернення часів, коли газ постачався напряму з РФ, всі питання вирішувалися в кабінетах газпромівських топів, а гроші текли в кишені рікою через фірми-прокладки. Як добре, що все це в минулому".

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...