Біля Авдіївки не вщухають бої: Черник пояснив, чому росіянам вкрай важливо там просунутися

Російські окупанти активізували свій наступ з учорашнього дня в районі Авдіївки у Донецькій області та зазнають втрат як у живій силі, так і у техніці. Про це "24 каналу" розповів військовий експерт Петро Черник, передають Патріоти України.

За дві доби, за інформацією Черника, ворожі втрати сягають до 200 одиниць техніки. "Повноцінний танковий полк – 94 машини, а повноцінна механізована бригада – це у межах 100 бойових машин піхоти. Якщо всі втрати і в частині вбитих, і в частині поранених скласти разом, то вийдуть дві повноцінні механізовані полки", – уточнив експерт.

ЗСУ тримають оборону Авдіївки і не дають просунутися росіянам, однак ті активізувалися, тому що хочуть показати бодай якісь "перемоги". За словами Петра Черника, причина тут у Бахмуті – він рухається до оперативного оточення.

"Вони не можуть його програти за жодних умов – він політичний. Як тільки Бахмут буде оточений і те угрупування буде знищене, а ще краще, щоб кілька тисяч росіян здалися у полон – це буде для них мегапоразка. Вони намагаються робити все можливе, щоб цього не сталося. Саме так треба дивитися на їхні наступальні дії як на Куп'янсько-Лиманському напрямку, так і на Авдіївському", – пояснив він.

Затягують події в очікуванні зміни погоди

Також, на думку експерта, росіянам важливо дочекатися поганих погодних умов. Тоді ситуація може стихнути, що потрібно очільнику Кремля Володимиру Путіну перед виборами навесні 2024-го. "Путіну треба відносний спокій на початок весни перед виборами і хоч якісь "перемоги". Росіяни не досягнуть успіху, але своїй аудиторії продадуть усе, що завгодно", – сказав Черник.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...