Біля будівлі ФСБ у Сімферополі затримали десятки протестувальників, котрі вимагали від окупантів зупинити репресії проти Меджлісу

В окупованому Сімферополі біля будівлі управління ФСБ Росії у Криму російські силовики затримали близько 40 осіб. Про це повідомляє громадське об'єднання "Кримська солідарність", зазначають Патріоти України.

"Серед них як чоловіки, так і жінки. Також було затримано цивільних журналістів "Кримської солідарності" і кореспондентів видання Грани.ру Айдера Кадирова і Нурі Абдурашитова", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив раніше глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, затримані - кримські татари, які намагалися дізнатися про долю п'яти співвітчизників, затриманих російськими силовиками на півострові 3 і 4 вересня.

3 вересня співробітники ФСБ затримали Ельдара Одаманова, вночі 4 вересня - Азіза Ахметова, Асана Ахметова та Шевкета Усеїнова. Вранці 4 вересня після обшуків в оселі також затримали заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля.
На рейд незаконних обшуків і затримань кримських татар в окупованому Криму відреагували у МЗС. Міністерство висловило протест.
Ситуацію також вже прокоментував президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що п’ятьох кримських татар, серед яких перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял, затримали через проведення "Кримської платформи".

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав у фейсбуці, що Наріман Джелял перебуває в будівлі ФСБ Росії по Криму і Севастополю.

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...