Біля кордону окупанти накопичують війська, існує ризик застосування росіянами хімічної зброї, - Міноборони

Російські окупанти на кордоні з Сумщиною накопичують техніку для прориву вглиб України. Ми повинні бути готовими до будь-якого сценарію розвитку подій, навіть до застосування хімічної зброї. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передають Патріоти України.

"Техніку збирають. Вони дійсно накопичують довкола кордону техніку і шукають засоби для того, щоб зібрати особовий склад (у них з цим проблеми), попри те, що вони завжди говорили, що в них є мільйон осіб особового складу. Зараз у це вже складно повірити", — каже Маляр.

Однак, за її словами, наразі не можна стверджувати, буде нанесений удар звідти чи ні, адже сьогодні російські війська працюють не стратегічно, а лише на коротку перспективу.

"Якщо до 24 лютого у Росії були ще якійсь стратегічні плани на коротку, але чітку перспективу, то зараз у них цього немає. Вони ситуативно планують. Тобто у них на декілька днів вперед ідуть плани. Є якась загальна військова концепція, але частина дій, які здійснені зараз російськими військами, і рішення, які прийняті Путіним, вони виходять за рамки військової логіки. Вони іноді емоційні, вони часто ірраціональні, тому тут не можна однозначно щось передбачати. Ми повинні бути готові до будь-якого сценарію", — наголосила заступниця міністра оборони.

Маляр каже, що сьогодні також існує ризик застосування хімічної зброї з боку окупантів."Ризик страшних сценаріїв існує. Що таке страшних - це застосування хімічної зброї. Ризик того, що вони все ж таки ще раз намагатимуться пробити кордони і просуватися вглиб території — теж є. Всі ризики є на сьогодні, тому що триває війна", — резюмувала Маляр.

"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...