Біля кордону з Україною: Російські військові перекинули понтонний міст через Прип'ять, - The Insider

У Білорусі на території Чорнобильської зони відчуження військові перекинули понтонний міст через річку Прип'ять. Про це повідомляє The Insider, передають Патріоти України.

На супутникових знімках видно, що перша активність зі скупченням техніки тут почалася ще 10 лютого 2022 року, але раніше в цій зоні нічого не відбувалося. Повідомляється, що роботи військових у цій зоні підтвердило Міністерство оборони Білорусі: за їх версією тут проходили спільні в Росією навчання "Союзна рішучість-2022".

«На ділянці місцевості «Речиця» мотострілецькі підрозділи збройних сил Росії відбивають удари засобів повітряного нападу умовного супротивника, відпрацьовують питання збереження живучості, виведення і зайняття оборонних рубежів, переправи через водну перешкоду (р. Прип’ять)», – йшлося в релізі 11 лютого.

Дослідники зазначають, що цей міст значно скорочує відстань від білоруського міста Ямпіль до кордону з Україною, оскільки військовим не треба робити гак: він з'єднує дорожню мережу безпосередньо, скорочуючи шлях з 167 км до 96 км.

Цьому міст може використовуватися для перекидання військових на територію України через зону ЧАЕС, відзначають аналітики Conflict Intelligence Team (CIT).

"Ми згодні, що активність в цьому районі пов'язана з наведенням моста, який помітний на супутникових знімках Planet. Швидше за все, для цього використовувався один з понтонних парків, перекинутих зі Східного військового округу і помічених на півдні Гомельської області", - повідомили експерти.

Вони також зазначають, що наведення цього мосту відповідає легенді навчань, опублікованій Міноборони Білорусі. "Він може використовуватися для створення ще одного вектора наступу в Київській області - через зону відчуження ЧАЕС", - додали там.

Раніше в районі міста Ямпіль були помічені 5-а танкова і 37-а мотострілецька бригади з Бурятії, до 15 лютого більшої частини з них вже немає.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...