Біля острова Зміїний зазнало аварії судно ВМС України

Біля острова Зміїний в Чорному морі виникла аварійна ситуація, внаслідок якої отримало пошкодження судно національного флоту "Балта". Аварія виникла в результаті різкого погіршення погодних умов. Про це повідомляє пресслужба ВМС в facebook, передають Патріоти України.

Було прийнято рішення про постановку судна на якір з метою забезпечення проведення заходів боротьби за живучість. Наразі триває операція щодо надання допомоги аварійному кораблю та повернення його до пункту постійної дислокації.

Військово-Морськими Силами розгорнуто пункт управління пошуково-рятувального забезпечення, налагоджено взаємодію із казенним підприємством "Морська пошуково-рятувальна служба" Міністерства інфраструктури України, Державною прикордонною службою України, ДСНС. До операції залучено кораблі і катери в кількості вісім одиниць та чотири одиниці повітряних суден.

В ВМС повідомили, що аварійну ситуацію вдалося стабілізувати. Загрози життю особового складу немає. Загрози втрати судна немає.

Як повідомив генерал-лейтенант Михайло Забродський на своїй сторінці, судно має затопленими щонайменше два відсіки. На даний момент для рятування судна задіяні морський буксир і патрульні катери. До виходу в море на рятувальну операцію аврально був підготовлений СРК "Сімферополь", який проходить заводські ходові випробування в Одесі. Разом із екіпажом на борту "Сімферополя" знаходяться фахівці ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському". Метеоумови в районі значно ускладнюють проведення рятувальних дій. Море неспокійне. Швидкість вітру досягає 10 м/с. Висота хвиль – до 2 метрів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...