Біля Сєвєродонецька - вирішальні бої, армія РФ хоче вийти на межі області до 26 червня: Маляр розповіла про ситуацію

Зараз в районі Сєвєродонецька тривають вирішальні бої, тому що в планах росіян захопити всю Луганську область до 26 червня. Про це наголосила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"Зараз тривають без перебільшення вирішальні бої в районі Сєвєродонецька. І плани ворога – це дійти до рубежів Луганської області орієнтовно до 26 червня. І зараз російська армія кинула фактично всі свої сили і засоби для того, щоб штурмувати населені пункти довкола", - зазначила вона.

Маляр додала, що росіяни намагаються прорвати оборону українських військ і взяти в оточення угруповання, яке здійснює оборону Лисичанська і Сєвєродонецька. "Ворог має перевагу в озброєнні, тому ситуація надзвичайно складна і зараз йде максимальна інтенсивність цих вирішальних боїв", - підкреслила заступниця міністра оборони.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...