Біля узбережжя Ємену захопили ще одне судно, пов'язане з Ізраїлем, - AP

Невстановлені озброєні особи біля берегів Ємену захопили танкер, пов’язаний з ізраїльською компанією. Про це в неділю, 26 листопада, повідомляє The Times of Israel з посиланням на менеджерів судна і приватну охоронну фірму Ambrey, передають Патріоти України.

Судно Central Park, яким керує Zodiac Maritime, захопили в Аденській затоці. Zodiac називає атаку «підозрою на піратство». На борту перебувають 22 члени екіпажу, серед яких громадяни Туреччини, Росії, В'єтнаму, Болгарії, Індії, Грузії та Філіппін. Судно перевозить фосфорну кислоту, вказують у Zodiac.

Поки що ніхто не взяв відповідальність за захоплення судна. Однак це можуть бути єменські хусити, які перед цим уже здійснювали захоплення суден, пише видання.

Central Park, за даними Zodiac, належить Clumvez Shipping Inc. Хоча інші записи прямо вказують на Zodiac як на власника, пише The Times of Israel. Лондонська компанія Zodiac Maritime є частиною Zodiac Group ізраїльського мільярдера Еяля Офера.

Хусити — воєнізована ісламська організація з Ємену, яка бореться за повний контроль над країною. Її пов’язують з Іраном.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...