Трибунал чекає: Біля Вугледара бійці ЗСУ взяли в полон окупантів-мародерів, які чинили звірства в Бучі та Ірпені

У районі Вугледара помічена горезвісна 155-та бригада морської піхоти РФ, яка займалася мародерством та іншими безчинствами в Бучі та Ірпені під час окупації міст минулої весни. Десятеро окупантів з цього підрозділу потрапили в полон ЗСУ, передають Патріоти України.

Такою інформацією під час онлайн-брифінгу в Military Media Center поділився начальник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський. Він заявив: "155-та бригада у нас відома за київським напрямком, коли штурмували місто Київ [у лютому та березні 2022 року]. Вони заходили в Ірпінь та Бучу. "Прославилися" ці бійці тим, що вони мародерствували і творили безчинства. Однак вони були майже в повному складі знищені в тому районі".

За словами Дмитрашківського, морпіхи зі 155-ї бригади знову з'явилися на фронті в листопаді 2022 року. Підрозділ перекинули на Донецький напрямок, де його знову розгромили. Після другого відновлення окупантів відправили в район Вугледара, де вони зараз і знаходяться. Саме там десятеро рашистів зі 155-ї бригади потрапили в полон ЗСУ.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...