"Білорусь "бере участь" у війні проти України, але "нікого не вбиває": Лукашенко зробив цинічну заяву

За словами білоруського президента, він не приховує участі у війні проти України. Про це пишуть місцеві ЗМІ, передають Патріоти України.

Білорусь "бере участь" у війні проти України

"Що стосується нашої участі у"спеціальній воєнній операції" в Україні, то ми беремо участь там. Ми цього не приховуємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо своїх зобов'язань", – заявив Лукашенко.

Він наголосив, що участь Білорусі у війні в тому, щоб "не допустити поширення цього конфлікту на територію Білорусі". Також Лукашенко нібито не хоче допустити удару по своїй країні під прикриттям "спеціальної воєнної операції" з боку Польщі, Литви та Латвії.

"Як я говорив, у спину росіянам стріляти ніхто не буде з території Білорусі. Ось наша участь", – підкреслив білоруський президент.

Цікаво, що Лукашенко не згадав ракетні удари по Україні з території Білорусі. Також він не сказав про те, що у перші дні війни їхня країна була плацдармом росіян для наступу.

Лукашенко провів нараду з воєнної безпеки

4 жовтня Лукашенко провів нараду з питань військової безпеки. Він впевнений, що у Білорусі нема потреби оголошувати мобілізацію.

Нараду провели, щоб "проаналізувати воєнно-політичну обстановку і напрацювати заходи реагування".

"Як і домовлялися раніше, у плановому порядку ми сьогодні зібрали керівників силових відомств для того, щоб спільно проаналізувати воєнно-політичну обстановку, яка динамічно розвивається, і, звісно ж, напрацювати заходи реагування на ситуацію, що складається", – сказав білоруський президент.

Лукашенко наголосив, що у нараді "ніякої надзвичайщини немає", тому й "приводу для різного роду пересудів і фейків бути не повинно".

На нараді були присутні прем'єр-міністр, глава адміністрації президента, керівництво військового, силового та правоохоронного блоку, а також командувачі військ.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...