Білорусь будує військове містечко поблизу кордону з Україною - може бути базою для нападу

Міністерство оборони Білорусі зводить нове військове містечко за 40 кілометрів від українського кордону. Будівництво ведеться у Гомельській області, передають Патріоти України.

Як повідомляє білоруська служба Радіо Свобода, зводити це містечко мали почати в 2023 році, а завершити – у 2027. Проте першу чергу мають здати вже навесні – у березні 2024-го. Будівництво обʼєкта може бути повʼязано із оголошенням білоруського диктатора Олександра Лукашенка про створення "Південного оперативного командування" у Збройних силах, яке він зробив навесні 2022 року.

Містечко зводять на території, де раніше були дитячі табори. Військовий експерт Олег Жданов прогнозує, що там, найімовірніше, розмістять гарнізон, який займатиметься прикриттям державного кордону.

"Але якщо політичне обʼєднання Білорусі та Росії відбудеться, то доктрина зміниться на наступальну. Тоді це буде військова база для нападу", – зауважив експерт. При цьому він "не здивується", якщо уздовж українського кордону зʼявиться не один подібний обʼєкт.

Водночас військовий полку Калиновського, колишній білоруський офіцер на умовах анонімності зазначив, що містечко, яке зводять у Гомельській області може бути передовою базою на випадок можливого нападу на Україну з півночі – для захоплення Чернігова.

"Ми обидва хочемо справедливої угоди щодо завершення війни": Трамп зробив заяву після зустрічі із Зеленським

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:16

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп після зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським відповів, чи змінив він погляд на те, як має завершитись війна Росії проти України. Відео розмови оприлюднив Fox News, пере...

"Воював на боці України": У Москві судять 72-річного американця, який прожив кілька років у Харкові з місцевою жінкою

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:04

В Москві розпочався суд над 72-річним громадянином США, якого звинувачують в тому, що він нібито воював на боці України як найманець. Про це у п’ятницю, 27 вересня, повідомило російське пропагандистське агенство РИА Новости, передають Патріоти України....