"Білорусь фактично вже стала стороною конфлікту": Генерал ЗСУ оцінив загрозу нового наступу на Київ

Командувач оборони Києва Олександр Павлюк розповів про ймовірність нової атаки російських окупантів на столицю України, передають Патріоти України.

Павлюк зазначив, що зараз на території Брянської та Курської областей Росії вздовж кордону з Україною зосереджено до трьох батальйонних тактичних груп, одну ротну тактичну групу зі складу збройних сил Російської Федерації, а також до трьох батальйонів військ Росгвардії. Для наступу на Київ цих військ недостатньо – вони займаються прикриттям кордону з боку Росії.

Проте противник продовжує нарощувати сили у складі резервних і наново сформованих елементів. За наявними даними, у Західному військовому окрузі йде формування 3-го армійського корпусу чисельністю до 15,5 тис. військовослужбовців із пунктом постійної дислокації у Мулиному Нижегородській області. Цей підрозділ орієнтовно має бути сформований до 15 серпня поточного року.

Павлюк не виключає, що у разі потреби цей підрозділ може бути задіяний для наступу на Київ. Крім того, генерал висловився про ймовірність вступу у війну проти України білоруських військ.

Як зазначив Павлюк, нелегітимний президент Лукашенко заявив про створення Південного оперативного командування білоруської армії на кордоні з Україною – штаб планують розгорнути у Гомелі. "З огляду на використання території Республіки Білорусь російськими окупаційними військами для вчинення агресії проти України, Білорусь фактично стала стороною конфлікту. У найближчій перспективі участь збройних сил РБ в агресії проти України є малоймовірною, проте повністю не виключається", - зазначив Павлюк.

Джерело: Укрінформ

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...