"Білорусь летить у прірву": Тихановська на чолі опозиційних сил готова до переговорів з Лукашенком

У Білорусі опозиція готова до діалогу з представниками самопроголошеного президента Олександра Лукашенка за посередництва інших країн. Про це заявила лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська, повідомляють Патріоти України з посиланням на Україна 24.

"Самопроголошена влада позбавляє Білорусь майбутнього, тому білоруська опозиція готова до переговорів", - зазначила вона.

Тихановська додала, що з Лукашенком Білорусь летить у прірву.

"Ми готові вести діалог з представниками режиму. Навряд чи це буде він сам. Але в його оточенні, можливо, не в найближчому, є люди адекватні, які розуміють, що з Лукашенком Білорусь летить у прірву, і ми пропонуємо альтернативу. Альтернативу нової Білорусі, де і для бізнесу будуть створені нові умови роботи, і люди житимуть у безпеці, вільно, спокійно.

Той діалог, про який ми говоримо, там повинні бути представники режиму, а також медіатори з інших країн. Можливо, це буде формат сусідів, можливо, інші країни, але представники режиму там повинні бути, звичайно", - сказала Тихановська, відповідаючи на запитання, чи готова опозиція домовлятися з Лукашенком заради звільнення політичних в'язнів.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...