Білорусь "пропала": У Кремлі перерахували своїх "друзів" на земній кулі. Не забули і про "единый народ" з росіянами

У Кремлі вважають, що друзів у країни-окупанта Росії "набагато більше, ніж недругів". Про це російському пропагандистському виданню АіФ заявив Дмитро Пєсков, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна, передають Патріоти України.

За його словами, до Росії нібито дружньо налаштований весь простір колишнього СРСР, "за винятком Грузії, України і країн Балтії"; країни Латинської Америки, які "проявляють величезний інтерес до вибудовування відносин", а також "африканські держави", які "дуже зацікавлені в розвитку відносин".
Соратник Путіна запевняє, що це також і "цілий ряд європейських країн", але визнає - "з Брюсселем справи йдуть не дуже добре". "Напевно, кажучи про друзів, потрібно було почати з Китаю. Також це Індія. І далі можна перераховувати практично всіх в Азії і Тихоокеанському регіоні. Може бути, крім Австралії", - додав чиновник з Кремля.

Пєсков згадав і про "білоруських братів", додавши - "тому що ми дійсно практично один народ". У Кремлі вважають, що новий президент Молдови "в меншій мірі прихильна ідеям розвитку російсько-молдавських відносин", але уточнюють - "хоча Майя Санду декларує різновекторність з упором на євроінтеграцію, навіть вона не відмовляється від діалогу з Росією, все одно контакти йдуть".

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...