Білорусь прощається з незалежністю: Путін до вересня збирається завершити аншлюс, за це Лукашенку заплатять $3,5 млрд, - Яковина

Режим Лукашенко збанкротував і економічно і політично. Кращого моменту для поглинання РФ не мала у 21 столітті. Кремль сподівається, що приєднання Білорусі подолає протестний настрій росіян та підніме рейтинги Єдиної Росії напередодні виборів до Держдуми
Наприкінці лютого глава Білорусі Олександр Лукашенко відправиться до Сочі, де він зустрінеться з російським президентом Володимиром Путіним. Сторони повинні підписати угоду, в рамках якої білоруському правлячому режиму буде виділено 3,5$ млрд доларів у вигляді кредиту. Умовою стане приєднання республіки до Росії, яке у Кремлі мають намір формально оформити до вересня 2021 року, коли відбудуться вибори до Держдуми, заявив в ефірі телеканалу Україна 24 журналіст Іван Яковина.

За його словами, без нового кредиту, який повинна надати Росія за підсумками перемовин Лукашенка і Путіна у Сочі, Лукашенко не зможе утримувати білоруських силовиків. Росія фактично продовжить фінансування правлячого режиму Білорусі, який без російських грошей вже припинив би своє існування.

"Без цих грошей Лукашенко не зможе утримувати останню свою опору в суспільстві - репресивний апарат. ОМОН, прокуратура, КДБ і військові дуже багато їдять і споживають, але практично нічого не виробляють. Без іноземної допомоги садистський і неефективний режим Лукашенка вже давно б звалився просто від нестачі грошей. Його підтримка на плаву оплачується Володимиром Путіним", - стверджує журналіст.

Однак, як вважає Яковина, за новий кредит у розмірі 3,5 мільярда доларів Лукашенко повинен буде забезпечити здачу Росії Білорусі. Восени поточного року відбудуться складні для Кремля вибори до Держдуми, на яких провладній партії потрібно буде отримати 2/3 голосів. Через низькі рейтинги правлячої політичної сили влада спробує запустити сценарій "Великої перемоги", щоб забезпечити на парламентських виборах потрібний результат.

"У економіці все погано, наука і мистецтво навіть не розглядаються. Але всі пам'ятають, як злетіли рейтинги влади після захоплення Криму. Наразі ту ж долю Кремль готує і для Білорусі", - вважає журналіст.

Згідно зі сценарієм Кремля, стверджує Яковина, формальне приєднання Білорусі до Росії має відбутися до вересня. Білоруси навряд чи погодяться з таким розвитком подій, проте вирішальну роль зіграє Лукашенко, якому Москва забезпечить довічне правління "Білоруським федеральним округом".

"Путін і його люди хочуть до вересня оформити хоча б формальне входження Білорусі до складу Росії, щоб оголосити росіянам про повернення білорусів до "рідної гавані". Оскільки самі білоруси на це не погодяться, замість них угоду збирається підписати Лукашенко. Лукашенко продасть Білорусь за 3,5 млрд доларів, за полк ОМОНу і за ярлик на управління білоруським федеральним округом Росії до кінця своїх днів", - підкреслив Іван Яковина.


Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...