Білорусь з самого початку намагалася замовчати падіння ракети, - місцевий журналіст

На території Брестської області Білорусі 29 грудня під час масованої атаки окупантів по Україні впала ракета. У Білорусі досить стримано коментують цей інцидент. Так, спершу інформація щодо падіння ракети на території Білорусі з'явилася від людей у соцмережах. Про це розповів кореспондент "Радіо Свобода" в Білорусі Валерій Калиновський, передають Патріоти України.

Чекали дозволу від Лукашенка

Утім, коментарі до фото були закритими. А тамтешній військкомат у Брестській області взагалі спочатку спростував інформацію щодо падіння ракети.

Згодом про інцидент проінформували у пресслужбі самопроголошеного білоруського лідера Алєксандра Лукашенка. І вже після цього у Білорусі почали визнавати, що це не фейкові фото, а дійсно уламки ракети. А також скерували на місце події слідчих та військових експертів.

"Міноборони вже після обіду заявило, що це була начебто "українська ракета", яку вразила система протиповітряної оборони Білорусі", – повідомив кореспондент "Радіо Свобода" в Білорусі.

Інцидент стався неподалік білорусько-українського кордону на межі Волинської та Берестейської областей у селі Горбаха Іванівського району. Уламки цієї ракети начебто впали у полі, але до найближчого житлового будинку в селі було 66 метрів. За наявною інформацією, внаслідок падіння ракети ніхто не постраждав. А щодо її походження, то заявляють нібито це уламки зенітно-ракетного комплексу С-300.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...