Білорусів можуть насильно змусити отримати російське громадянство, - політолог

У Кремлі зовсім не заради розваги вирішили визнати носіями російської мови не тільки українців.

Намагання Росії визнати громадян України та Білорусі носіями російської мови для спрощення отримання громадянства РФ – продовження пропагандистської тези Путіна про "єдіний народ". Про це розповів директор центру суспільно-інформаційних технологій "Форум" Валерій Димов, передають Патріоти України.

"Російське громадянство, "русскоє православіє" – напрямки гібридної атаки Кремля на сусідні країни. Путін використовує це для підняття ставок, щоб посилювати військову ескалацію проти України, примушувати до "русского міра" під обстрілами", – зазначає Валерій Димов.

Політолог нагадує: доктриною про захист німецькомовних громадян керувався Гітлер, який спочатку приєднав Австрію, а потім анексував чеські Судети. У результаті це призвело до початку Другої світової війни.

На думку Валерія Димова, з огляду на війну в Україні треба задуматися білорусам. "Щоб побачити, до чого призводить захист російськомовних громадян, білоруси можуть подивитися на окуповані Росією території Донбасу. А також Абхазію та Південну Осетію. Путін хоче отримати статус лідера так званої союзної держави Росії і Білорусі після завершення нинішньої президентської каденції. Білорусів можуть насильно змусити отримати російське громадянство", – вважає Димов.

Експерт додає: найбільш незахищені російськомовні громадяни живуть в ОРДЛО. Де їх ніби повинні захищати російські кулемети, міномети, танки і "Гради". За словами Димова, по-перше, попри авторитаризм Лукашенка, не треба на дипломатичних рівнях робити з нього другого Януковича. Не ізольовувати Лукашенка, щоб він не впав, як недозрілий плід, у руки Путіна. По-друге, комунікувати з європейськими друзями України – особливо країнами Балтії, де багато російськомовного населення.

"Країни Балтії, Польща можуть стати наступними жертвами Путіна. Тому Україні треба заручитися їхньої підтримкою. На міжнародній арені проводити паралелі між Путіним і Гітлером. Показувати, до чого призводить "захист російськомовного населення", – говорить Димов.

Джерело: 24 канал

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...