Білоруська сторона зірвала візит Венедіктової у справі "вагнерівців", - Бутусов

Повідомлення Олександра Лукашенка про те, що генпрокурорка України Ірина Венедіктова не прибула до Мінська для обговорення питання екстрадиції бойовиків ПВК "Вагнер" можна пояснити зривом її візиту білоруською стороною.

Білоруська сторона зірвала візит генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової до Мінська для обговорення питання видання затриманих найманців приватної військової компанії "Вагнер". Про це повідомив головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов із посиланням на джерело серед українських дипломатів, передають Патріоти України.

"Білорусь ухиляється від видання дев'ятьох громадян України – кримінальних злочинців із приватної військової компанії" Вагнер", які незаконно прибули до Білорусі напередодні президентських виборів і їх затримали правоохоронні органи", – написав журналіст у Facebook.

За його даними, клопотання про екстрадицію вагнерівців від України білоруська сторона не приймає, мотивуючи це зайнятістю у зв'язку з внутрішніми подіями. "Повідомлення президента Білорусі Олександра Лукашенка 9 серпня про те, що генеральна прокурорка України не прибула до Мінська для обговорення питання екстрадиції злочинців "Вагнера", можна пояснити зривом цього візиту білоруською стороною. Офіс генерального прокурора України кілька разів звертався по запрошення до своїх білоруських колег щодо питань організації візиту генпрокурорки Ірини Венедіктової, проте жодних заходів білоруси не вживають. Жодних спільних заходів без взаємодії з керівництвом Генпрокуратури Білорусі українські правоохоронці на території сусідньої країни самі здійснювати не мають повноважень", – зазначив Бутусов.

Він нагадав, що дев'ятеро українців – бойовиків ПВК є небезпечними злочинцями, які брали участь у вбивствах та інших тяжких злочинах у складі бандитських формувань, їх розшукують українські правоохоронні органи, вагнерівців мають видати на основі договору про екстрадицію. "Українські дипломати побоюються, що Росія тисне на Білорусь із метою невидання злочинців з України", – додав журналіст.

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...