Білоруські пропагандисти перестали говорити про перемогу РФ: На що натякають у Лукашенка

У Білорусі пропагандистські засоби масової інформації почали більш обережно висловлюватися про стовідсоткову перемогу РФ над Україною. Натомість у тамтешніх ефірах почали лунати обережні натяки на те, що Україна збережеться і Білорусі доведеться з сусідкою будувати комунікацію, передають Патріоти України.

Про це йдеться у звіті аналітиків Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, які проаналізували білоруську інформаційну повістку за минулий тиждень. Повний текст звіту можна прочитати на офіційному сайті організації.

Повідомляється, що з білоруської пропаганди практично зникли деякі минулі тези. А саме: "опір України безглуздий", "Росія обов’язково переможе", "Київ продовженням війни лише погіршує своє становище".

Натомість, інформують аналітики, у підконтрольних владі журналістів з’явилися нові посили. "Боязкі натяки – переважно через виборче цитування Лукашенка – що Україна збережеться, і що Білорусь має це враховувати і надалі жити з Україною у світі. Але натяки поки що дуже обережні", – йдеться у повідомленні ЦСКІБ.

Варто зазначити, що поряд із цим підконтрольні Лукашенку медіа продовжують звинувачувати Україну, що нібито вона готує ядерну катастрофу своїми діями на Запорізькій АЕС. Крім того, пропагандисти транслювали російський наратив щодо подій у Запорізькій області, знову таки звинувативши українську сторону.

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...