Білоруси не здаються: У Мінську тривають протести проти інтеграції з "братньою" Росією

8 грудня в Мінську (Білорусь) поновилась чергова несанкціонована акція протесту проти поглибленої інтеграції Білорусі з Росією, повідомляють Патріоти України з посиланням на Euroradio.

Участь у мітингу другий беруть сотні людей під керівництвом члена оргкомітету по створенню партії БХД Павла Северинця. Основні гасла: “Ні — аншлюсу!”, “Ніяких союзів з імперською Росією!”, “Живе Білорусь!”.

Протестувальники проголосували за резолюцію мітингу, в якій ідеться про те, що люди виступають проти “глибокої інтеграції з Російською Федерацією” і підписання “дорожніх карт”. Учасники акції заявляють про нелегітимність угод, підписаних президентом РБ Олександром Лукашенком і главою РФ Володимиром Путіним.

Мітингувальники також закликають світову спільноту звернути увагу на те, що відбувається і при необхідності ввести проти глав двох держав санкції.

“У білоруського народу вистачить сил, щоб відстояти незалежність. Незалежність — це шлях до свободи. Живе Білорусь!”, – ідеться в тексті резолюції.

За словами Северинця, опозиція знову буде готувати протест у зв’язку із зустріччю Лукашенка і Путіна, яка запланована на 20 грудня в Санкт-Петербурзі.

“Завдання протестів – не підтримка режиму, а виступ проти імперії, а в майбутньому — зміни диктатури”, – підкреслив політик.

Він додав, що незважаючи на те, що протести несанкціоновані, силовики не затримують протестувальників.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...