"Білоруси передали майже все": У Росії через пів року може закінчитися військова техніка, - експерт

У Росії через пів року може закінчитися військова техніка, – експерт

Росіяни піднімають зі зберігання стару військову техніку, намагаються збільшити кількість її броні й одразу відправляють на лінію фронту, передають Патріоти України.

Українські війська знищують у 2-3 рази більше військової техніки Росії, чим окупанти на заводах встигають відновлювати. Військовий експерт Роман Світан в ефірі проєкту Freeдом заявив, що у РФ зараз постійно йде негативне сальдо за кількістю техніки.

За його словами, росіяни піднімають зі зберігання стару військову техніку, намагаються збільшити кількість її броні й одразу відправляють на лінію фронту.

"Після введення санкцій у РФ швидкість відтворення і виробництва нової техніки зменшилася удвічі, хоча вони й збільшили кількість змін до трьох на добу. Зараз вони заточені під підйом старої техніки, яка є на зберіганні", - розповів Світан.

Він зазначив, що у зв'язку з цією ситуацією Росія також почала знімати зі зберігання важку техніку в Білорусі."Білоруси практично всю свою техніку вже передали росіянам. Вона відмінно горить на рубежах нашої батьківщини. Тому в найближчі пів року росіяни точно зіткнуться з повною відсутністю важкої техніки як такої", - наголосив експерт.

На думку Світана, Росія звернеться до своїх нечисленних союзників, щоб отримати нову військову техніку. "У найближчі місяці ми почуємо такі прохання росіян, через те, що наші війська, артилерія і РСЗВ знищує цю техніку на полях", - підсумував він.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...