Більше безпеки, торгівлі і взаємодії: Україна і Велика Британія уклали стратегічну угоду

Сторони намагаються подолати наслідки Brexit і навіть вийти на більш тісний рівень взаємодії

Україна і Великобританія підписали угоду про політичне співробітництво, що замінює угоду про асоціацію в торгівлі після Brexit, повідомляють Патріоти України з посиланням на українські та британські ЗМІ.

За словами прем’єр-міністра Бориса Джонсона, нова угода означає більше безпеки, більше торгівлі і більше взаємодії між Британією і Україною.

“Два фланги Європи-західний і східний – стали ще ближче”, – заявив глава українського МЗС Дмитро Кулеба.

Під документом поставили підписи глава британського уряду і президент України.

За словами посла України у Великій Британії Вадима Пристайка, дана угода встановить між державами стратегічне партнерство.

Повідомляється, що у Великобританії також в недалекому майбутньому з’явиться посада спеціального посланця прем’єра з питань торгівлі з Україною.

“Сьогодні для України та Великої Британії історичний день: розпочинаємо новий етап стратегічного партнерства між нашими країнами”, – сказал Зеленский.

Документ передбачає щорічні засідання Діалогу стратегічного партнерства найвищому урядовому рівні. Також передбачено проведення засідань Торговельного комітету.

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...