Більше грошей, більше зброї: Єврокомісія готує стратегію підтримки України у разі припинення американської підтримки у випадку нового президенства Трампа, - ЗМІ

Єврокомісія створила спеціальну групу для підготовки до можливого повернення Дональда Трампа у Білий дім. Група розробляє стратегію на випадок різкої зміни позиції США з питань вільної торгівлі та підтримки України, передають Патріоти України з посиланням на Financial Times.

Група сформована офісом генерального секретаря Єврокомісії Ілзе Юхансон та охоплює невелику кількість чиновників, які представляють ключові директорати з торгівлі, конкуренції та зовнішніх відносин. Вона готується до змін у політиці після виборів у США в листопаді.

"Йдеться про те, щоб з'ясувати, якими можуть бути наслідки в будь-якому випадку", - сказав один зі співрозмовників видання.

Євросоюз занепокоєний тим, що Трамп може запровадити болючі тарифи на експорт ЄС, припинити підтримку України та примусити Київ до миру за умовами Москви щодо припинення війни.

Європейські політики також стурбовані погрозами Трампа вивести США з НАТО або підірвати положення про взаємну оборону для країн, які, на його думку, недостатньо витрачають на оборону.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз готує двоступеневу стратегію у сфері торгівлі зі США на випадок перемоги Трампа на виборах президента.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...