Більше не хоче заглядати в очі Путіну та сходитись десь посередині? Зеленський затвердив стратегію державної безпеки, де зафіксовано головного ворога української державності

Глава держави Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) щодо стратегії забезпечення державної безпеки. Примітно, що у документі Російська Федерація зазначена як загроза.

Указ президента №56/2022 опубліковано на сайті ОПУ. Зокрема, затверджена стратегія визначає реальні й потенційні загрози державній безпеці України.

У документі наголошується, що РФ для реалізації власних стратегічних цілей в Україні, у тому числі компрометації її державності, продовжує гібридну війну, системно застосовує політичні, економічні, інформаційно-психологічні та інші засоби, кібератаки.

Також зазначається, що деструктивна пропаганда як ззовні, так і всередині країни, використовуючи суспільні протиріччя, розпалює ворожнечу, провокує конфлікти та підриває суспільну єдність.

Водночас, через відсутність цілісної інформаційної політики держави, недостатню розвиненість національної інформаційної інфраструктури та слабкість системи стратегічних комунікацій нейтралізація цієї загрози ускладнена.

У стратегії також вказується, що окремі держави цілеспрямовано є намагаються впливати, у тому числі через національні меншини, які проживають на території України, на ухвалення органами держвлади та органами місцевого самоврядування рішень на шкоду держбезпеці України.

Крім того, низький рівень добробуту населення знижує довіру до держави, провокує насильство та різні форми соціальної агресії, що використовуються деструктивними силами для дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні та її окремих регіонах.

Також зазначається, що олігархічні кола встановили контроль над стратегічними підприємствами та галузями національної економіки, у тому числі через вплив на політичні інститути та процеси.

Перейти на першоджерело
Поділись новиною:

Швейцарія скасувала концерт відомої пропутінської співачки

середа, 1 травень 2024, 21:16

У швейцарському Люцерні скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня. Про це повідомляє Swissinfo в середу, 1 травня, передають Патріоти України. Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Н...

Не рахуючись зі втратами: Росія кидає на штурм Часового Яру людей без зброї, - спікер ОСУВ Хортиця

середа, 1 травень 2024, 20:29

Росія кидає на штурм Часового Яру Донецької області людей без зброї. Керівництво армії РФ дає їм настанову добути зброю в бою. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі Liga, передають Патріоти України. «В районі Часового Яру вже ф...