Більше нема кому роз'яснити конституційні повноваження? "Будівництво мостів не належить до компетенції президента", - Комітет виборців відповів Зеленському

У продовженні дискусії між президентом В.Зеленського і Комітетом виборців України, авторитетна в Україні та світі громадська організація нагадала Главі держави про його конституційні повноваження, в які не входить будівництво мостів. Про це йдеться у Фейсбуці КВУ, зазначають Патріоти України.

У заяві зазначається: "Чому КВУ не будує мости? Так президент України В. Зеленський відреагував на заяву Комітету виборців України про те, що Глава держави фактично використовує робочі поїздки для агітації за "Слугу Народу".

"Я працюю на державу Україна. Я сьогодні приїхав, ми вирішили багато питань. Я не знаю, до чого тут символіка до мосту, який не робили… Хай "Комітет" побудує цей міст замість мене…", – заявив В. Зеленський у коментарі Радіо Свобода.

З огляду на це, вважаємо за потрібне нагадати, що Комітет виборців України – це незалежна позапартійна громадська організація, яка 25 років своєї діяльності спостерігає за виборами в Україні, розробляє проекти рішень щодо покращення виборчого законодавства, проводить моніторинг роботи парламенту та народних депутатів України, готує аналітичні продукти щодо діяльності політичних партій в Україні та роботи органів місцевого самоврядування.

Представники КВУ регулярно працюють на українських виборах як спостерігачі, члени виборчих комісій, тренери з виборчого законодавства, надають консультації органам державної влади та розробляють просвітницькі матеріали для виборців.

Але мости в КВУ не будують. Будівництво мостів не відноситься до компетенції громадських організацій точно так само, як не відноситься до повноважень президента України, чітко визначених в ст. 106 Конституції України.

Вважаємо, що під час майбутніх місцевих виборів питання розмежування діяльності органів державної влади та діяльності політичних партій і кандидатів має стати одним з ключових. Використання адмінресурсу є недопустимим і не сприятиме довірі до результатів виборів.

Саме тому представникам владної команди не варто шукати шпарини в законодавстві (яких і справді вистачає) для того, щоб займатися прихованою агітацією, а варто зосередитися на виконанні своїх прямих державних обов’язків. Без агітації і самопіару. Це куди більше наблизить життя в Україні до стандартів демократичних держав, аніж будь-яка партійна символіка на офіційних заходах президента".

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...