Більше ніж літаки: Українські експерти оцінили шкоду від ударів по аеродрому під Псковом

Після успішного масованого удару безпілотниками по російському аеродрому "Хрести" під Псковом було знищено та сильно пошкоджено від чотирьох до шести військово-транспортні літаки Іл-76. Для російських збройних сил це болюча втрата, оскільки ці літаки є частиною найважливіших логістичних ланцюжків. Про те, якими є наслідки атаки БПЛА по псковському аеродрому розповіли оглядачі Defence Express, передають Патріоти України.

У матеріалі наведено дані, які озвучив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. За його словами, точна кількість виведених з ладу літаків уточнюється, але є непідтверджена інформація про те, що на аеродромі перебував стратегічний бомбардувальник Ту-22, який також зазнав пошкоджень.

"Але поки що можливо точно говорити саме про військово-транспортний Іл-76. І йдеться не лише про втрату самих машин, а про дещо більші наслідки", — зазначили експерти.

Річ у тім, що ці транспортники були приписані до 334-го військово-транспортного авіаполку, які забезпечували оперативну доставку вантажів. При цьому відомо, що здебільшого "найбільш чутливі та дорогі зразки озброєння" Росія транспортує за допомогою авіації.

Крім того, з урахуванням того, що російські ПКС мають 110 літаків Іл-76, унаслідок однієї атаки безпілотників було виведено з ладу 5,5% усіх машин цього типу.

Тим часом втрати в Іл-76 для Росії не є непоправними, оскільки їх серійно виробляють на авіазаводі "Авіастар-СП" в Ульяновську. Оглядачі зазначають, що за офіційними даними, у 2022 році підприємство випустило п'ять літаків Іл-76МД-90А "При цьому необхідно враховувати, що для РФ виробництво нових машин безпосередньо пов'язане з тим, що значна частина авіапарку Іл-76, вироблених за радянських часів, вичерпує свій ресурс і потребує заміни". — підсумували експерти.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...