Більше, ніж передаватиме Україні: Данія з благословення США продала Аргентині винищувачі F-16

Данія продала Аргентині 24 винищувачі F-16. Підписання контракту відбулось на авіабазі Скрідструп, повідомляє Міноборони королівства у вівторок, 16 квітня.

Відповідний договів підписали міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен та його аргентинський колега Луїс Альфонсо Петрі.

Раніше датський міністр відвідав Аргентину в рамках узгодження цієї угоди, обсяг якої складає 2,1 млрд данських крон ($299 млн.).

Вказано, що рішення про продаж винищувачів Аргентині було ухвалено за згодою США. Датські ВПС поступово замінюють винищувачі F-16 на більш сучасні F-35.

"Я дуже радий, що данські літаки F-16, які добре служили нам протягом багатьох років, ретельно обслуговувалися та технологічно оновлювалися, тепер використовуються у ВПС Аргентини. Завдяки угоді ми зміцнюємо датсько-аргентинську оборонну співпрацю, а Аргентина стає частиною глобального сімейства F-16", – заявив Поульсен.

З відкритих джерел відомо, що у розпорядженні Данії 44 винищувачі F-16. При цьому 19 літаків вона обіцяла Україні.

Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

вівторок, 30 квітень 2024, 6:30

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному техніч...

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...