"Більше, ніж село": Військовий експерт пояснив, чому звільнення Опитного дуже важливе для України

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко пояснив, чому звільнення Опитного на Донеччині є вкрай важливим для України. Він зазначив, що це свідчить про те, що окупанти більше не можуть активно наступати. Про це він написав на своєму телеграм-каналі, передають Патріоти України.

Коваленко зауважив, що Опитне - це не просто звичайне село, воно важливе для України з військової точки зору. Він зазначив, що воно розташоване на південь від Авдіївки та поруч із окупованим Донецьком. Це село останні 9 років перебувало в епіцентрі війни Росії проти України. Поруч - Авдіївка, яка навіть під час затишшя була найгарячішою точкою війни і яку окупанти і досі не змогли захопити.

"Опитне, це проміжний трамплін на північний і північно-західний сектор Донецька. Але, головне навіть не це. Як я раніше неодноразово зазначав, російські окупаційні війська втратили можливість проводити масштабні, по широкому фронту наступальні операції з другої половини 2022 року. Скільки вони захопили міст мільйонників із серпня 2022 року? Жодного", - зауважив Коваленко.

Експерт зазначив, що єдиною перемогою окупантів було місто Бахмут, яке зараз ЗСУ намагаються повернути під свій контроль.

"В окупантів просідає оборона в Запорізькому трикутнику Новопрокопівка-Вербове-Вечеретувате, просідає в районі Старомлинівки. Тріщить південь Бахмута. На лівому березі Херсонської області розширюється сіра зона. Новомайорське. Опитне. Оборона тріщить по всій лінії фронту в окупантів. І це відбувається в другій половині 2023 року. Опитне це - не просто показник успіху в окремо взятій локації, це показник виснаження і втрати РОВ оборонного функціоналу, як торік наступального", - наголосив він.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...