Більше шансів вижити: Жданов розповів, де краще ховатися під час обстрілів

Військовий експерт Олег Жданов розповів, де краще ховатися під час обстрілів, якщо поблизу немає бомбосховищ, - в будинку або у погребі/підвалі. Про це він згадав на YouTube-каналі, відповідаючи на відповідне запитання, передають Патріоти України.

"Безпечніше – у погребі, тому що він заглиблений у землю, обкопаний, як мінімум, з трьох сторін, і зверху, як правило, два перекриття", – зазначив він.

За його словами, у погребі буде більше шансів вціліти під час обстрілів.

"Якщо вибух станеться поруч з будинком, то земля прийме на себе всю кінетичну енергію вибуху і осколки. Максимум, що може статися, – це якщо розриви дуже близько до погреба, то вас там може засипати або контузити від ударної хвилі. Тому погреб більш безпечний. У будівлі – бажано перебувати за двома стінами", – додав Жданов. Експерт нагадав, що у правилі "двох стін" потрібно враховувати, що це повинні бути дві капітальні стіни.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...