Більше за всіх: Польща уточнила, скільки передала Україні танків з 575 штук, поставлених союзниками

Українська армія отримала від західних союзників 575 танків. Найбільший вклад внесла Польща. Про це повідомило постійне представництво цієї країни у ЄС в Twitter у четвер, 11 травня.

"З 575 поставлених на даний момент в Україну танків 325 передано Польщею. Нідерланди посідають друге місце (85), Німеччина третє (80) та США четверте (76). Крім того, із 28 літаків, переданих на даний момент до Києва, Польща відправила 14 винищувачів МіГ-29", – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Польща передала Україні не менше як 240 танків Т-72. Також ЗСУ отримували польські танки PT-91 Twardy (модернізована версія Т-72) і Leopard 2.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....