Більше "винаходити" не будуть: На полігоні під Северодвінськом загинули розробники ядерного двигуна

В результаті вибуху заражений весь полігон, а також територія в радіусі до 40 кілометрів, включаючи акваторію моря.

Під час вибуху на полігоні під Северодвінськом загинули розробники ракетного ядерного двигуна, повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Двигун був встановлений на експериментальній ракеті, яка знаходиться в розробці вже кілька років і, як повідомляє джерело журналістів, це вже друга катастрофа. Перша сталася рік тому. Тоді ракета пролетіла кілька кілометрів і впала в море. «Буревісник» (Індекс ГРАУ - 9М730, кодове позначення НАТО - SSC-X-9 Skyfall) - перспективна російська міжконтинентальна крилата ракета необмеженої дальності з ядерною енергетичною установкою.

П'ять співробітників Росатома загинули під час вибуху на полігоні під Архангельськом. Ще троє отримали травми, розповіли журналістам в департаменті комунікацій компанії «Росатом». Крім того, загинуло невідоме число співробітників Міноборони РФ, а десятки отримали радіоактивне опромінення.

«В результаті події на військовому полігоні в Архангельській області при випробуванні рідинної реактивної рухової установки загинули п'ять співробітників держкорпорації "Росатом". Ще троє наших колег отримали травми і опіки різного ступеня тяжкості», - наводить ТАСС повідомлення компанії. На даний момент, в результаті вибуху ядерного двигуна заражений весь полігон, а також територія в радіусі до 40 кілометрів, включаючи акваторію моря.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...