"Більше жодної бюрократії": Федоров розповів про "Армію дронів", яка піднімає здатність ЗСУ нищити окупантів на технологічно новий рівень (відео)

За операторами навіть малих дронів ЗСУ чимало знищеної техніки та живої сили противника. Деякі бійці мають на своєму особистому рахунку за час повномасштабної війни сотні назавжди демілітаризованих загарбників

На армію дронів українці зібрали понад 100 млн грн через Дію. Ще більше 6 млн грн задонатили через застосунок "Повітряна тривога". Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, підсумовуючи події поточного тижня.

"Уряд ухвалив fast-track трек для дронів. Це максимально прискорить ввезення безпілотників та їхніх комплектуючих в Україну. Більше жодної бюрократії. Таке рішення є складовою плану з підсилення армії на технологічному фронті", - повідомив він.

"Армія дронів продовжує забезпечувати наших військових найкращими дронами. Вже законтрактовано майже 1900 пташок на 3,7 млрд грн. Минулого тижня передали на фронт два потужних українських комплекси Raybird-3. Вони долають 2,5 тис. км і працюють попри РЕБ. На армію дронів українці зібрали понад 100 млн грн через Дію. Ще більше 6 млн грн задонатили через застосунок "Повітряна тривога". Збір на безпілотники прождовжує і зірковий амбасадор United24 Марк Гемміл", - наголосив Федоров.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"