Більшість американців вірять у можливість Третьої світової війни: Якими бачать "табори" протистояння і яка роль України

Більшість американців вважають, що в найближчі 5-10 років може відбутися ще одна світова війна. При цьому вони впевнені, що США будуть переможцями.

Про це свідчать дані нового опитування YouGov. Так, близько 61 відсотка американців, які брали участь в опитуванні, висловили думку, що "дуже ймовірно" або "скоріше ймовірно", що світова війна відбудеться в найближчі 5-10 років.

З іншого боку, близько 18 відсотків опитаних заявили, що вони "не впевнені" в імовірності такого сценарію протягом цього ж періоду.

Водночас приблизно 21 відсоток американців вважають, що ще одна світова війна в найближчі п'ять-десять років є "малоймовірною" або "зовсім не ймовірною".

Крім того, результати опитування показали, що близько 53% американців вважають, що західні країни та їхні союзники перемогли б у конфлікті з Росією та її союзниками. Тільки близько 11 відсотків респондентів стверджують, що Росія і її союзники переможуть західні країни та їхніх партнерів.

Також багато американців вважають, що ядерна зброя відіграє роль у потенційних глобальних конфліктах. 68% американців кажуть, що ймовірна майбутня світова війна буде пов'язана із застосуванням ядерної зброї.

При цьому, якби Росія застосувала ядерну зброю проти України, більшість американців кажуть, що США мають вжити якихось дій, хоча небагато з них схвалюють використання ядерної зброї у відповідь.

Аналогічно більшість американців вважають, що США та інші західні країни мають вжити якихось заходів у разі застосування Китаєм ядерної зброї проти Тайваню, але застосування ядерної зброї у відповідь непопулярне.

Опитування YouGov проводилося з 1 по 7 лютого, в ньому взяли участь 1000 респондентів, а похибка становить 4 відсоткові пункти.

Важливий показник:: Майже 60% громадян країн НАТО підтримують вступ України до Альянсу

неділя, 28 квітень 2024, 6:30

Згідно з опитуванням, проведеним на замовлення German Marshall Fund, у більшості країн НАТО зріс рівень підтримки вступу України до Альянсу, передають Патріоти України з посиланням на управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Як зазначає організація Bra...

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...