Більшість ліквідованих "добровольців" віком від 40 років: Спливли нові дані про втрати РФ в Україні

На війні в Україні загинуло щонайменше 115 російських так званих добровольців, хоча до травня про смерь таких окупантів у росЗМІ взагалі не згадували. Зазначається, що до їхніх лав здебільшого входять люди старші за 40 років і гинуть вони в боях частіше за решту військових путінської армії, передають Патріоти України.

Такі дані станом на 20 червня опублікувало BBC. Журналісти зібрали їх на підставі відкритих джерел спільно з виданням "Медіазона" (визнане в РФ "ЗМІ-іноагентом") та командою волонтерів.

Там визнають, що вони не відображають реального рівня втрат, оскільки розслідувачі спиралися лише на публічно підтверджені повідомлення про загибель російських військових. Однак накопичена інформація дозволяє зрозуміти й аналізувати те, що відбувається з "другою армією світу" під час розв'язаної Кремлем війни проти "України".

Встановлено, що кількість загиблих саме "добровольців" стрімко зростає – щотижня в російських медіа й соцмережах з'являються повідомлення про загибель ще 30-40 окупантів. Причому так часто не повідомляють про смерть жодної іншої категорії військовослужбовців із РФ.

Водночас 57% загиблих "добровольців" – люди старші 40 років (25 росіян вирушили воювати, будучи старшими за 50 років).

"Це значно відрізняється від динаміки втрат серед інших категорій російських військових – там 47% встановлених втрат припадає на людей віком від 18 до 26 років", – йдеться у матеріалі.

Журналісти навели розповідь окупанта Олексія (ім'я змінено), який про втрати у своєму підрозділі говорити відмовився, пославшись на "закони воєнного часу". Сам він "вибув зі строю" на початку червня після того, як поряд із ним розірвався танковий снаряд.

Наголошується, що нині військовий проходить лікування в одному зі шпиталів Санкт-Петербурга, але вже хоче повернутися до бою. Щоправда, прогнози лікарів невтішні. Після трьох контузій слух у правому вусі росіянина може не відновитися. Також немає впевненості в тому, що вдасться відновити рухливість правої руки загарбника – один із важливих нервів перебило осколком від снаряда.

"Найважче – це сильні головні болі. Я майже не сплю. Зате весь час бадьорий. Лікарі кажуть, у мене психіка дуже перевантажилася. Якісь виписали пігулки, але я не хочу їх пити. Поки не знаю, що далі робитиму, чим займуся. Весь час згадую наші бої, як там було. Головою поки там", – висловився окупант, який має намір повернутися на війну проти України, де знищував населені пункти та вбивав мирних громадян.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...