"Більшу частину міста контролює ворог": У Міноборони розповіли, що наразі відбувається у Бахмуті

У Міноборони пояснили, що наразі відбувається у Бахмуті. Про це в ефірі телемарафону розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передають Патріоти України.

Маляр зазначила, що не дивлячись на відносне затишшя по новинам із Бахмуту, там в останні дні спостерігається значне посилення артилерійських обстрілів, їхня кількість співставна до ситуації на момент найгарячіших боїв за місто.

"Ми зупинились на тій ситуації, у якій більшу частину міста контролює ворог, але під контролем Збройних сил України залишаються південно-західні околиці міста. Ми фактично контролюємо вхід до міста", - розповіла вона.

Заступниця міністра також розповіла, що у Бахмуті відбувається ротація окупантів. За її словами, замість "вагнерівців" заходять регулярні війська РФ. "Декілька днів тому нашими захисниками там було зупинено російське просування, і наші оборонці тепер там не просто стоять, вони виконують інші задачі, про які я не можу говорити. Проте ці задачі спрямовані на збільшення боєздатності. Наразі обидві сторони готуються до продовження боротьби", - додала Маляр.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...