Білий дім у прискореному режимі готує чотири пакети санкцій проти Росії

Американська адміністрація готує відразу чотири пакети нових санкцій проти Росії у відповідь на справу Олексія Навального, порушення зобов'язань з хімічної зброї та кібератаку, від якої постраждали 9 федеральних відомства і понад 100 компаній США. Як повідомили Politico джерела в Білому домі, заходи в зв'язку зі справою Навального будуть включати три напрямки, передають Патріоти України.

Перший - це санкції в рамках Акту Магнітського, які торкнуться осіб, причетних до арешту опозиціонера, який повернувся в Москву після отруєння бойовою хімічною отрутою.
Санкції будуть підготовлені в прискореному режимі і введені в дію до того, як буде завершено загальний перегляд політики щодо Кремля. Пакет з'явиться в найближчі тижні і буде узгоджений з європейськими партнерами США, говорять джерела Politico.
Одночасно готуються санкції за Актом про контроль за хімічною та біологічною зброєю 1991 року, а також в рамках виконавчого указу 13382, що вимагає блокувати активи осіб, причетних до розповсюдження зброї масового ураження.
Санкції в зв'язку з ситуацією навколо Навального були підготовлені ще адміністрацією Трампа - незабаром після того, як політик виявився в комі, а німецькі медики виявили в його аналізах сліди «Новачка».
Пакет, який включав візові обмеження для чиновників і додаткові заборони на експорт до Росії матеріалів і технологій подвійного призначення, був готовий до введення в січні, але Трамп так і не поставив свій підпис під ним в останні тижні перебування в Білому домі.
Ця ситуація зміниться, сказав Politico чиновник з адміністрації Джо Байдена: «Ми не будемо сидіти склавши руки перед обличчям таких порушень прав людини». Одночасно Байден готує заходи у відповідь на кібератаку, яка торкнулася американського Мінфіну, міністерства торгівлі, Держдепартаменту, а також низки державних агентств, пише The Washington Post з посиланням на джерела в адміністрації.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...