Білий дім веде переговори з Маском про активацію Starlink в Ірані, - CNN

Білий дім веде переговори з мільярдером Ілоном Маском про створення в Ірані супутникового інтернет-сервісу Starlink компанії SpaceX. Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на чиновників, знайомих з цим питанням, передають Патріоти України.

Розмови, про які раніше не повідомлялося, відбуваються в той час, коли адміністрація Байдена шукає шляхи підтримки іранського протестного руху, який вибухнув трохи більше місяця тому після того, як 22-річна Махса Аміні померла за підозрілих обставин після затримання поліцією моралі країни.

Білий дім розглядає компактну, просту у використанні технологію Starlink як потенційне рішення для протидії агресивним зусиллям іранського режиму, спрямованим на обмеження доступу до Інтернету та зв'язку активістів.

"Ми тиснемо на газ, щоб зробити все можливе, щоб підтримати прагнення іранського народу", - заявив високопоставлений представник адміністрації в інтерв'ю CNN. "Це наша політика, і крапка. В той же час, це дійсно іранський рух, очолюваний молодими дівчатами і поширюється на інші аспекти суспільства. І ми не хочемо жодним чином затьмарювати їх рух" – додав він.

Якщо план буде прийнятий, це буде другий великий театр в цьому році - поряд з Україною - де уряд США звернувся до Starlink за допомогою в наданні критично важливих телекомунікаційних послуг, навіть незважаючи на те, що навколо надійності Маска в його відносинах з урядом США виникають питання.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...